Dania obiadowe
Tyrolski Gröstl - przepis
Poznaj sprawdzony przepis na tyrolski Gröstl (Tiroler Gröstl). Jakie składniki tworzą to danie, jak je przyrządzić.
redakcja
7 marca 2024 20:13
Czas przygotowania (min): None
Trudność: Łatwy
Liczba porcji: 4
Składniki
- 500 g ziemniaków
- 150 g ugotowanej wołowiny
- 150 g tyrolskiego specku
- cebula
- kminek
- sól
- masło
- szczypiorek lub pietruszka
- 4 jajka sadzone
Sposób przygotowania
- Obrać, ugotować i ostudzić ziemniaki
- Speck pokroić w drobną kostę
- Wołowinę pokroić na małe kawałeczki
- Cebulę pokroić w kostę i podsmażyć na maśle
- Ziemniaki pokroić na plasterki i podsmażyć z pozostałymi składnikami
- Doprawić do smaku solą i kminkiem
- Podować z jajkiem sadzonym na wierzchu
- Posypać szczypiorkiem lub pietruszką
zdjęcie: redakcja
Udostępnij
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated