Wt 22 Paź 2024

Keto omlet z tuńczykiem i rukolą - przepis

Poznaj sprawdzony przepis na keto omlet, który możesz przygotować z różnymi dodatkami. Jakie składniki tworzą to danie, jak je przyrządzić.

Keto omlet z tuńczykiem i rukolą
Czas przygotowania (min): 15
Trudność: Łatwy
Liczba porcji: 1

Składniki

    • 2 jajka
    • łyżeczka śmietany
    • masło klarowane do smażenia
    • serek śmietankowy typu Philadelphia
    • rukola
    • pomidor
    • cebula
    • ser feta lub inny podobny

     

Sposób przygotowania

Aby przygotować omlet rozbij dwa jajka i oddziel białka od żółtek. Ubij białka ze szczyptą soli. Do żółtek dodaj śmietanę i wymieszaj, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami. Na patelni rozpuść odrobinę masła klarowanego i wlej uzyskaną masę. Przykryj patelnię pokrywką. Kiedy omlet ładnie zetnie się od spodu przewróć go delikatnie na drugą stronę i znów chwile podsmaż pod przykryciem. Gotowy omlet przełóż na talerz.

Posmaruj omlet serkiem typu Philadelphia i wyłóż rukolę. Na to połóż kawałki tuńczyka, kawałki pomidora i piórka cebuli. Całość posyp serem feta.

Możesz przygotować omlet wytrawny lub na słodko. 

Udostępnij
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated