Czw 09 Maj 2024

Tyrolski Gröstl - przepis

Poznaj sprawdzony przepis na tyrolski Gröstl (Tiroler Gröstl). Jakie składniki tworzą to danie, jak je przyrządzić.

Tyrolski Gröstl
Czas przygotowania (min): None
Trudność: Łatwy
Liczba porcji: 4

Składniki

    • 500 g ziemniaków
    • 150 g ugotowanej wołowiny
    • 150 g tyrolskiego specku
    • cebula
    • kminek
    • sól
    • masło
    • szczypiorek lub pietruszka
    • 4 jajka sadzone

Sposób przygotowania

  1. Obrać, ugotować i ostudzić ziemniaki
  2. Speck pokroić w drobną kostę
  3. Wołowinę pokroić na małe kawałeczki
  4. Cebulę pokroić w kostę i podsmażyć na maśle
  5. Ziemniaki pokroić na plasterki i podsmażyć z pozostałymi składnikami
  6. Doprawić do smaku solą i kminkiem
  7. Podować z jajkiem sadzonym na wierzchu
  8. Posypać szczypiorkiem lub pietruszką 

 

 

zdjęcie: redakcja

Udostępnij
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated